(095) 042-58-21 Гаряча лінія    
info@lawyers.in.ua
м. Київ, бул. Т. Шевченка, 33-б
Юридичний блог
Публікації

19/09/2017

Порядок реєстрації місця проживання іноземців в Україні

Порядок реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи, передбачений правилами, що затверджені Постановою Кабінету Міністрів України, № 207 від 2 березня 2016р. Відповідно до...

30/08/2017

Отримання іноземцем дозволу на тимчасове місце проживання на підставі навчання в Україні

На протязі незалежності України, можна побачити тенденцію, що багато іноземців приїжджають до України з метою отримати тут вищу освіту. В першу чергу це стосується професій в таких галузях як:...

21/08/2017

Отримання громадянства України на підставі перебування іноземця у шлюбі з громадянином України

Перебуваючи у шлюбі з громадянином України понад 2 роки, іноземець має право або отримати посвідку на постійне місце проживання в Україні при цьому зберігши громадянство своєї країни,...

Всі публікації

Тимчасова та постійна посвідка на проживання в Україні

Іноземці і особи без громадянства можуть іммігрувати в Україну для постійного місця проживання або з метою працевлаштування. Іноземні громадяни, що отримали постійну посвідку на проживання мають усі права громадян України, за винятком виборного права. Постійна посвідка на проживання надає право іноземному громадянинові не оформляти дозвіл на працевлаштування, а також постійно подовжувати термін перебування на території України.

Юридична фірма "Шкромида та Партнери" спеціалізується в цій області і допоможе Вам отримати посвідку на проживання в Україні.

У нашу послугу входить:

- Консультування з питань необхідності і порядку отримання тимчасової посвідки на проживання;
- Формування необхідного пакету документів, що відповідає вимогам законодавства України;
- Подання документів для отримання посвідки на проживання;
- Отримання для Вас посвідки на проживання.

Переваги отримання Посвідки на проживання:

1. Іноземець, що володіє Посвідкою на проживання може отримувати візи для поїздок в інші країни в українських посольствах/консульствах;
2. Відсутній обов'язок періодично реєструватися в ОВІРІ;
3. Відсутній обов'язок подовжувати дозвіл на працевлаштування;

Постійну посвідку на проживання можуть отримати наступні категорії іноземців/осіб без громадянства:

1. Особи які раніше перебували в громадянстві України;
2. Прямі родичі (рідні брати, сестри, бабусі, дідусі, онуки) громадян України;
3. Батьки, подружжя і неповнолітні діти іммігранта;
4. Один з подружжя, якщо інший чоловік, шлюб з яким триває більше 2-х років, є громадянином України, діти і батьки таких громадян України;
5. Особи, що отримали статус біженця і проживають в Україні 3 роки, а також їх батьки, подружжя і неповнолітні діти;
6. Діячі науки і культури;
7. Інвестори, якщо сума інвестицій в економіку України складає не менше 100 тисяч доларів США.

Необхідні документи:

1. Копія усіх сторінок паспорта (переклад і нотаріальне посвідчення перекладу українською мовою);
2. Документи, що підтверджують близькі споріднені стосунки з громадянином України;
3. Довідка про відсутність судимості на території країни-громадянства;
4. Медичні довідки про відсутність СНІД, туберкульозу і наркологічний сертифікат;
5. Довідка про відсутність судимості в Україні;
6. Довідка за формою № 3 про склад сім'ї з ЖЕКу;
7. Документи, що підтверджують право власності або користування на житло (договір купівлі-продажу, дарування) або договір оренди, зареєстрований в ЖЕКу або нотаріально оформлений;
8. Заява усіх повнолітніх членів сім'ї про відсутність заперечень по реєстрації громадянина;
9. 8 чорно-білих фотографій 3х4 на матовій основі;
10. Квитанція про сплату послуг ОВІРа та державного мита.

Також рекомендуємо Вам ознайомитися з розділом - отримати громадянство України.