(095) 042-58-21 Гаряча лінія    
info@lawyers.in.ua
м. Київ, бул. Т. Шевченка, 33-б
Юридичний блог
Публікації

23/11/2015

Повернення банківського вкладу (депозиту)

Перед багатьма вкладниками банків постає питання, як повернути банківський вклад (депозит) у разі якщо за вимогою вкладника банк відмовляє в його видачі? та як вирішити дане питання. Це суттєва...

16/11/2015

Як отримати виплату за банківським вкладом (депозитом) від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

Складна економічна ситуація в Україні зумовлює не тільки погіршення життя громадян, зменшення прибутку підприємців, скорочення робочих місць, зростання тарифів, а й погіршення банківського...

24/10/2015

Актуальні питання визначення застосованого права в Міжнародному комерційному арбітражному суді

Відповідно до ст. 5.2 Регламенту Міжнародного комерційного арбітражного суду при ТПП України у позовній заяві повинні бути посилання на законодавство, на підставі якого подається позов. Отже...

Всі публікації

Отримати посвідку на проживання в Україні

Іноземці і особи без громадянства можуть іммігрувати в Україну для постійного місця проживання або з метою працевлаштування. Іноземні громадяни, що отримали постійну посвідку на проживання мають усі права громадян України, за винятком виборного права. Постійна посвідка на проживання надає право іноземному громадянинові не оформляти дозвіл на працевлаштування, а також постійно подовжувати термін перебування на території України.

Юридична фірма "Шкромида та Партнери" спеціалізується в цій області і допоможе Вам отримати посвідку на проживання в Україні.

У нашу послугу входить:

- Консультування з питань необхідності і порядку отримання тимчасової посвідки на проживання;
- Формування необхідного пакету документів, що відповідає вимогам законодавства України;
- Подання документів для отримання посвідки на проживання;
- Отримання для Вас посвідки на проживання.

Переваги отримання Посвідки на проживання:

1. Іноземець, що володіє Посвідкою на проживання може отримувати візи для поїздок в інші країни в українських посольствах/консульствах;
2. Відсутній обов'язок періодично реєструватися в ОВІРІ;
3. Відсутній обов'язок подовжувати дозвіл на працевлаштування;

Постійну посвідку на проживання можуть отримати наступні категорії іноземців/осіб без громадянства:

1. Особи які раніше перебували в громадянстві України;
2. Прямі родичі (рідні брати, сестри, бабусі, дідусі, онуки) громадян України;
3. Батьки, подружжя і неповнолітні діти іммігранта;
4. Один з подружжя, якщо інший чоловік, шлюб з яким триває більше 2-х років, є громадянином України, діти і батьки таких громадян України;
5. Особи, що отримали статус біженця і проживають в Україні 3 роки, а також їх батьки, подружжя і неповнолітні діти;
6. Діячі науки і культури;
7. Інвестори, якщо сума інвестицій в економіку України складає не менше 100 тисяч доларів США.

Необхідні документи:

1. Копія усіх сторінок паспорта (переклад і нотаріальне посвідчення перекладу українською мовою);
2. Документи, що підтверджують близькі споріднені стосунки з громадянином України;
3. Довідка про відсутність судимості на території країни-громадянства;
4. Медичні довідки про відсутність СНІД, туберкульозу і наркологічний сертифікат;
5. Довідка про відсутність судимості в Україні;
6. Довідка за формою № 3 про склад сім'ї з ЖЕКу;
7. Документи, що підтверджують право власності або користування на житло (договір купівлі-продажу, дарування) або договір оренди, зареєстрований в ЖЕКу або нотаріально оформлений;
8. Заява усіх повнолітніх членів сім'ї про відсутність заперечень по реєстрації громадянина;
9. 8 чорно-білих фотографій 3х4 на матовій основі;
10. Квитанція про сплату послуг ОВІРа та державного мита.

Також рекомендуємо Вам ознайомитися з розділом - отримати громадянство України.